ERVARINGEN VAN ANDEREN 

VEELGESTELDE VRAGEN        AFSPRAAK MAKEN                   

foto overig

Hypnotherapie bij slaapproblemen

Binnen mijn praktijk heb ik een uniek programma ontwikkeld om jou te helpen de eerste stappen te zetten naar een betere slaap. Hiermee biedt ik een complementaire behandeling, die je naar wens los of in combinatie met reguliere therapie kan volgen.

Het slaapprogramma wat ik bied is maatwerk. Want slaapproblemen zijn er in veel vormen. Soms lijken ze op zichzelf te staan, soms komen ze voor samen met iets anders. We starten met een serie van 5 sessies waarna je al behoorlijke verbetering van je slaap kan ervaren. Dan volgt een evaluatie en bepalen we samen wat er eventueel nog nodig is. Hieronder een paar voorbeelden van slaapklachten die goed te behandelen zijn met hypnotherapie:
  • chronische in- en/of doorslaapproblemen (primaire insomnia of insomnia stoornis);
  • restless legs;
  • te veel slapen (hypersomnia);
  • nachtmerries / pavor nocturnus (nachtelijke paniekaanvallen)
  • vreemde slaapgewoonten als slaapwandelen.
Ook kunnen jouw slaapklachten gerelateerd zijn aan iets anders, denk aan burn-out, depressie of ADHD.
Samen verkennen we waar jij last van hebt en doen we een uitgebreide intake. Aan de hand daarvan doe ik je een behandelvoorstel.
 
Eerdere deelnemers  die het programma volgden voor (chronische) in- en doorslaapproblemen  hebben de volgende resultaten bereikt:
  • Er wordt verbetering van de slaap ervaren (meer slaap per nacht maar ook nachten van simpelweg heerlijk slapen);
  • Laat inslapen wordt niet meer als probleem ervaren, een deel van de deelnemers slaapt na 5 sessies vaker makkerlijk in;
  • Angst- en paniekgevoelens in relatie tot naar bed gaan en niet kunnen slapen zijn soms al na 3 sessies verdwenen;
  • Slaapproblemen raken meer naar de achtergrond waardoor je er overdag eigenlijk niet meer mee bezig bent. Je leven wordt er niet meer door beheerst;
  • Na afloop van een traject van 5 sessies wordt vermindering van symptomen van slaaptekort geconstateerd;
Bij het programma hoort ook uitgebreide psycho educatie waarin ik jou voorlichting geef over wat je zelf kan doen om jouw lastige slaappatroon te doorbreken.

Diepe ontspanning en psycho-eduactie over slaap en Cognitieve Gedrags Therapie gericht op insomnie (CGT-I) maken onderdeel uit van mijn programma. Hiermee biedt ik een integrale behandeling van slaapproblemen en kan ik mijn behandeling zo goed mogelijk aansluiten op jouw situatie.

Naast therapie biedt ik ook slaaptraining aan. Dit is een laagdrempelige manier om in groepsverband meer te leren over slaap, slaapgewoonten en wat je kan doen ter verbetering van jouw slaap. Bij interesse hiervoor kun je me een mailtje sturen of je kunt kijken op: https://www.beterslapenzwolle.nl/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.