ERVARINGEN VAN ANDEREN 

VEELGESTELDE VRAGEN        AFSPRAAK MAKEN                   

foto overig

Onvoldoende Verklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK)

Fibromyalgie, nek- en schouderpijn, tinnitus, duizelingen, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), Prikkelbaredarm syndroom (PDS).
Allemaal klachten waar je ECHT last van kunt hebben maar die medisch gezien niet voldoende verklaard kunnen worden. Ze vallen onder de noemer Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten.

Vaak heb je last van pijn.

Reguliere behandelingen richten zich over het algemeen op het beter leren omgaan met die klachten. Vaak door een combinatie van Cognitieve Gedragstherapie, bewegen en soms ook met medicatie.
 
Hypnotherapie biedt een andere ingang, een ingang via het onbewuste. Dit betekent dat we jouw klachten op een andere (ik noem het altijd  een meer lichaamsgerichte) manier benaderen. Hypnotherapie kan daarom bijdragen aan verminderen of zelfs verdwijnen van klachten. Je ontdekt dat je met de aangeleerde technieken zelf tools in handen krijgt om beter met pijn of vermoeidheid om te gaan.

In de behandeling van SOLK klachten werk ik met medische hypnose. Dit is een laagdrempelige en krachtige manier die heel goed in te zetten is als aanvulling op of in combinatie met reguliere therapie. Zoals altijd combineer ik dit met andere methoden en technieken die bewezen effectief zijn zoals diepteontspanning, ademhalingsechnieken, pijnveranderingstechnieken, elementen uit de Acceptance and Commitment Therapy en Cognitieve Gedrags Therapie.

Voordat we starten doen we eerst een uitgebreide intake om jouw klacht helder te krijgen. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij PDS, vraag ik jou om voordat we starten een brief van de huisarts mee te nemen waarin staat dat hij jou heeft onderzocht en dat een andere oorzaak van jouw klachten is uitgesloten. Als onderdeel van de intake krijg je uitgebreide psycho-educatie zodat je ook daadwerkelijk snapt hoe hypnotherapie inwerkt op jouw systeem. Dat je ook snapt hoe het komt dat jij deze pijn zo ervaart.
 
Daarna starten we met een behandelplan van 4 sessies. Dan evalueren we het proces en maken waar nodig verdere afspraken.

Denk je dat ik wat voor je kan betekenen?
Ik verwelkom je graag in mijn praktijk!